27.12.2021  |  Business  |  Branchenyt

Forbrugerne brugte færre penge på årets Black Friday

Ny forbrugerundersøgelse fra DI Handel viser, at årets Black Friday ikke levede op til forbrugernes egne forventninger eller sidste års høje niveau.

Den helt store handelsdag – og uge – Blacky Friday levede tilsyneladende ikke op til forventningerne i år. Det viser tal fra en undersøgelse udarbejdet af DI Handel blandt medlemsvirksomhederne. 

Danskernes forventninger til, hvor meget de ville bruge, var nemlig skruet helt i vejret. Mere præcist, viste undersøgelsen inden Black Friday i år, at danskerne forventede at bruge 2.578 kroner i gennemsnit pr person til Black Friday 2021, hvilket var 35 procent mere end forventningerne tilbage i 2020.  

Realiteten var dog, at danskerne brugte 2.400 kroner i snit i år sammenlignet med et forbrug på 2.491 kroner i 2020.  En del af forklaringen på nedgangen, findes i den forsyningsproblematik, som virksomhederne har været påvirket af, mener DI Handel. 

Skuffende udvalg og priser til årets Black Friday
Danskerne mener nemlig, at tilbuddene og priserne til Black Friday er blevet påvirket af forsyningssituationen. 

Mere end hver 4. dansker (27 procent) mener, at forsyningssituationen påvirkede udvalget af varer og tilbud til Black Friday i år, mens mere end hver tredje dansker (35 procent) angiver, at priserne var dårligere til årets Black Friday. 47 procent af forbrugerne er ligeledes overbeviste om, at forsyningsproblematikken vil fortsætte ind i julehandlen og påvirke prisen og udvalget. 

DI Handels medlemsvirksomheder er enige i forbrugernes forventninger og observationer. I en stikprøve blandt medlemmerne, mener 47 procent at forsyningsproblematikken vil få betydning for udvalget, varer og priser her i julehandlen. 

Stikprøven viser ligeledes, at 74 procent af virksomhederne, har en eller anden grad været påvirket af forsyningssituationen. 

- HCL

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere