Der findes mange chilisorter, så hvilke skal du bruge i din madlavning? Det spørgsmål giver chilieksperterne Lene Tvedegaard og Gunvor Maria Juul 41 gode bud på i det nyeste skud på stammen af ”Små hvide bøger med stort indhold” fra Koustrup & Co.
»Chili er ikke bare chili,« lyder det fra forfatterne. »Der er stor forskel i smag, former og farver sorterne imellem. Chili kan så meget mere end at være det hotte indslag i mad eller en styrkeprøve i udholdenhed. Styrken ramt delikat er en fantastisk smagsforstærker på linje med salt og sukker. Og aromaerne i frugtkødet kan variere meget, fra for eksempel mango til æble – det skal selvfølgelig udnyttes.«
Foruden at præsentere deres egne chilifavoritter fortæller forfatterne i den lille handy bog om chiliens historie, chilibotanik, dyrkning af chili, høst og opbevaring, styrke og chili i madlavning og deler en række lækre chiliopskrifter.
-PF