03.11.2021  |  Interior  |  Belysning

Farver som et designværktøj

Tanker kan til tider være så geniale, at de har svært ved at vinde gehør. Det er præcis, hvad der skete, da Paolo Rizzatto præsenterede Flos for sin væglampe i 1973. Et design, det italienske belysningsfirma straks forelskede sig i, for efterfølgende at lancere den i monokrome nuancer. Et valg, der skuffede den italienske arkitekt.
 
Nu er skuffelserne pist borte, da 265 genopstår i en symfoni af rød, gul og blå. Hver farve har til formål at fremhæve de tre dele i lampens komposition. Derfor har Paolo Rizzatto tildelt rød til lampens vigtigste element; skærmen, gul til vægten og blå til armen. Ud over at tydeliggøre dens elementer fremhæver farverne også designets geometri.

Dette farveprojekt er blevet realiseret mellem Flos’ designkurator, Calvi Brambilla, og Paolo Rizzatto og har fået navnet 265 Chromatica.

- HCL

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere