08.05.2023  |  Business  |  Branchenyt

Første køkken med miljøvaredeklaration

Designa har, som første danske køkkenvirksomhed, udarbejdet en EPD (miljøvaredeklaration) og LCA på deres inventar. Dokumentation er afgørende, også i køkkenbranchen, fortæller den midtjyske leverandør.

Faktorer som for eksempel levetid og mulighed for genbrug, transport til og fra byggepladsen og udledning af CO2 under produktionen af materialer er blot nogle af de utallige delelementer, som aktører i den danske byggebranche skal have med i overvejelsen forud for og under et byggeprojekt. Selv den mindste skrue, etagedække af beton og valgte køkkenløsninger til boliger tæller med, når byggeriets miljøaftryk regnes sammen.

Det ved man hos Designa, der som den første køkkenvirksomhed i landet har fået udarbejdet en  miljøvaredeklaration – Environmental Product Declaration / EPD – på deres inventar. Miljøvaredeklarationen er udarbejdet af Teknologisk Institut og har til formål at kunne dokumentere en køkkenløsnings miljøaftryk ud fra en lang række parametre. Herunder for eksempel produkt, proces og transport. 

”Det har altid været vores klare ambition og strategi at have fokus på CSR. Med EPD’en kan vi som de første dokumentere, at vi arbejder seriøst og faktabaseret med bæredygtighed og ansvarlighed”, udtaler Per Juhl, indehaver af Designa butikkerne i Odense, Vejle, Esbjerg og Aabenraa.

-PF

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere