Fællesstandene er en god forretning
SMV Danmark arrangerer fællesstande på messerne rundt omkring i Europa, og det er en god forretning at deltage, lyder det. Trade Counsil, det tidligere Eksportråd, støtter fællesstandene, og dermed sparer udstillerne penge. Det gør det muligt for interesserede at udbygge eksisterede såvel som at teste nye markeder af.
Når Maison & Objet løber ad stablen til januar i Paris sker det med en dansk fællesstand med forhåbentlig 18 udstillere, og når Ambiente slår dørene på til februar sker det ligeledes og for første gang med en dansk fællesstand. Bag fællesstandene står SMV Danmark i samarbejde med Trade Counsil, og ønsker man at deltage, handler det om at melde sig under fanerne så hurtigt som muligt.
”Vi har i skrivende stund 13 tilmeldte virksomheder til Maison&Objet, men vi skal gerne op på godt 18”, lyder det fra Jens Kvorning, der er internationaliseringschef i SMV Danmark.
”Fællesstanden ligger rigtig godt i hal 4, men flere vil gerne have en større stand denne gang, så derfor planlægger vi eventuelle satellitstande i andre haller, så føler man, man passer bedre ind et andet sted, kan der også være mulighed for det”, fortæller Jens Kvorning, og han fortæller videre, at fællestanden på Ambiente ligger centralt placeret i hal 8 med 3x3 meter moduler.
Og så pointerer han i øvrigt også, at man har ansøgt om midler til fællesstande på TrendSet og på Formex.
Det får man
Deltager man i en messe på SMV Danmarks fællesstand, får man 50 pct. af omkostningerne dækket.
Standlejen er den største udgiftspost, som afhænger af størrelsen på den stand, man ønsker.
Omkostninger til belysning, vægge og opstilling af stand varierer meget også for stande af samme størrelse, da det er forskelligt, hvad udstillerne ønsker. Man kan søge om at få f.eks. en belysningsrig og spots dækket med 50 pct., og så er det op til Trade Counsil at vurdere, om der ydes tilskud. Hvis man derimod lejer udstyret er det med sikkerhed tilskudsberettiget, hvis man ikke overskrider budgettet.
”I øvrigt har vi derudover også gode erfaringer med, at lejer vi udstyret samlet, kan vi hente gode rabatter hos messearrangørerne”, fortæller Jens Kvorning.
Transport er en anden stor post. Her er det kun indkøbte transportydelser, som en fragtmand eller lejet varebil eller lastvogn, som er tilskudsberettiget. Man sparer altså en del ved at gøre tingene selv, men ikke helt så meget, som man skulle tro, da man så heller ikke får tilskud.
Omkostninger til planlægning og koordinering af fællesstanden og rapportering og regnskabsaflæggelse til Trade Counsil for at få tilskuddet er en fast omkostning, der fordeles i forhold til hver enkelt virksomheds omkostninger og dermed tilskud.
Endelig kommer den fælles markedsføring, som deles ligeligt mellem alle udstillere.
Fakturering
Deltagerne faktureres et aconto beløb, der svarer til de samlede omkostninger fratrukket tilskuddet. Når messen er slut, evalueres den, og der skrives rapport og udarbejdes regnskab, som sendes til revisor og derefter til Trade Counsil. Og for at udstillerne ikke får problemer med, at de skal lægge penge ud for næste messe, før de har fået tilskuddet fra den gamle, træder SMV Danmark til i den mellemliggende periode, hvis man husker at indsende bilag for omkostninger rettidigt”, slutter Jens Kvorning.
Interesseret?
Nærmere oplysning om fællesstandene i Paris og på Ambiente fås ved henvendelse til Jens Kvorning på 30590686 eller kvorning@SMVdanmark.dk.
Er man interesseret i at deltage på en eventuel fællestand på TrendSet eller Formex, kan man ligeledes rette henvendelse til Jens Kvorning, der herefter vil tage kontakt, når Trade Counsil har taget stilling til ansøgningerne om støttekroner.