27.03.2017  |  Business  |  Trends

Et bankende tekstilhjerte i Frankfurt

Heimtextil sluttede med et øget antal udstillere såvel som indkøbere, og flere af de store danske kæder var også på besøg.

Inspirerende, fokuseret og tæt på branchen. Heimtextil sluttede på trods af sne, is og storm med at have i alt godt 70.000 besøgende fra hele verden, hvilket er en lille stigning i forhold til 2016. Stigningen skete primært med flere besøgende fra Brasilien, England, Italien, Japan, Rusland, USA og De Arabiske Emirater.

2.963 udstillere fra 67 lande (mod 2.865 udstillere i 2016) præsenterede deres nye tekstile produkter og designs i 20 haller, og generelt var tilfredsheden med de ordrer, der blev lagt, og de forretningskontakter, der blev etableret, stor.

Detlauf Braun, CEO i Messe Frankfurt, understregede den positive stemning: “Tallene taler for sig selv. Heimtextil voksede igen i 2017, både når det gælder indkøbere og udstillere. Men det handler ikke kun om kvantitet. Jeg er specielt tilfreds med den høje kvalitet i de produkter, der udstilles, så vel som med den intensitet, der er i samtalerne mellem indkøbere og udstillere”.

Positivt er det også, at de besøgende generelt ser branchens økonomi som værende på et bedre sted i år end sidste år, og ikke mindst de tyske besøgende beskriver den som god.

Boligtekstiler spiller en større rolle
Boligtekstilerne får et comeback i de private hjem. Gardiner, tæpper og puder pryder nu boligerne og giver dem et personligt præg.

”Vi kan klart bekræfte, at trenden byder, at boligtekstilerne kommer til at spille en mere væsentlig rolle i boligen”, siger Andreas Zimmermann, CEO Zimmer + Rohde, og der er ingen tvivl om, at denne trend var med til at booste ordrerne på Heimtextil: “Der var mange internationale højkvalitets indkøbere, og vi mødte mange potentielt nye kunder”, tilføjede han.

At sove er en livsstil
Efter sundhed og fitness bliver det at sove det næste store livsstilstema, og for at underbygge det, blev der vist en række spændende innovationer og nye designs netop på sengeområdet på Heimtextil. Det gælder såvel sengetøjet, der sås i udgaver fra det enkle, skandinaviske til det farverige og glade, og det gælder puder og dyner.

Næste Heimtextil løber af stablen fra 9.-12. januar 2018 i Frankfurt.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere