20.11.2019  |  Furniture  |  Branchenyt

En veteran af en sofa

Sofaen blev designet i 1969 af Erik Rasmussen.

Det siges at en bil skal have rundet 35 år for at kunne blive klassificeret som en veteranbil, så når Paustians klassiske modulsofa fylder 50 år, kan den vel ikke andet end betegnes som en veteran i dansk designhistorie.

Inspirationen til den ikoniske Modulsofa er fundet i det klassiske hestedækken-tekstil, som grundlæggeren af Paustian, Ole Paustian, tilbage i 1960’erne begyndte at bruge til indretning og møbler. Ole Paustian ønskede at skabe et møbel hvor hestedækken tekstilet, som gik godt på møbler, plaider, puder, gulve og selv frakker, kom til sin fulde ret. Med inspiration fra hestens ryg skabte Erik Rasmussen hermed den karakteristiske runde form på modulsofaens sæde og ryg.

I dag 50 år senere er sofaen lige aktuel med sin unikke evne til at ændre udtryk afhængigt af modulsammensætning og polstring. Siden den første udgave polstret i det velkendte hestedækken er der tilføjet en lang række tekstiler til Modulsofa kollektionen. Senest er den polstret i Raf Simons 2019 kollektion for Kvadrat i versionerne Phlox og Atom. 

Modulsofaen i hestedækken inspireret af det oprindelige tekstil kan opleves nu i Paustians butik i Nordhavn.

www.paustian.com

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere