14.01.2021  |  Interior  |  Design

En symfoni i lilla og grå

I anledning af sit 140-års jubilæum har Iittala udvalgt en række ikoniske designs, som rummer essensen af deres designfilosofi, med en kollektion, der får helt nyt liv i kraft af to nye farver: en magisk ametyst og en elegant mørk grå.

Iittalas kerneværdier har afsæt i glasdesign og indsigt i farvet glas. Derfor er der også sat kulør på Iittalas jubilæumskollektion, som indeholder en stribe af de vigtigste klassikere fra 140 års designhistorie. De udvalgte designs fås nu i Iittalas årsfarve, ametyst. Ametyst er en magisk og flamboyant farve, som skifter udtryk i samspil med lyset. 

Kollektionen i ametyst indeholder elementer fra Aalto, EssenceFruttaKastehelmi og Miranda. Man finder blandt andet Aalto vasen (160 mm and 270 mm), Aalto fyrfadsstage, Aalto skål i presset glas, Essence karaffel, Frutta karaffel og vandglas, Miranda skål og Kastehelmi fyrfadstage. 

Iittala har også tilføjet en ny, naturinspireret og elegant nuance af mørk grå til den eksisterende kollektion. Den grå farve skaber en smuk kontrast til den mere ekspressive ametyst. Elementer fra Aalto-, Aino Aalto-, Kastehelmi- og Kartiokollektionerne bliver præsenteret i den nye grå tone. 

Finsk designs bannerfører, Kaj Franckog hans Kartio-kollektion, repræsenterer en perfekt balance imellem materiale og de geometriske former. Som en del af jubilæumskollektionen præsenterer Iittala et nyt element fra Kartio

Den runde Kartio karaffel er mundblæst på Iittala Glass Factory i Finland og fås i klart glas og mørkt gråt glas, som understreger formens sofistikerede enkelhed. Den nye Kartio karaffel fås kun i jubilæumsåret 2021.

- HCL

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere