23.08.2021  |  Interior  |  Brugskunst

En sailor går i land

Som en hyldest til Søens Folk designede Kau Bojesen i sin tid den klassiske sømand. Nu kommer den på dækket igen.

Kay Bojesens design slår sine folder til lands, vands og i luften. I sin omfattende produktion formgav den fremskridtsglade træsmed en række fly, tog, biler og både som symbol på sin fascination af bevægelse og teknologi. Men intet skib uden besætning.

Derfor skabte han i 1940’erne den charmerende Sømand med maritim malet uniform, som Kay Bojesen Denmark dette efterår sender retur på dækket som hyldest til Søens Folk og til glæde for designentusiaster med og uden saltvand i blodet. 

Blandt de mange anekdoter om Kay Bojesen hedder det, at den humørfyldte formgiver på en inspirationstur sejlede med et russisk fragtskib ved navn Minsk. Bojesen var eneste registrerede passager ombord og han fortalte senere om sømændene, at ”de blev alle mine venner og skibet mit hjem”. 

Sømanden lanceres under navnet Marine med kridhvid kasket og blåmalet krop klar til at gøre honnør for den danske designtradition.

- HCL

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere