08.01.2021  |  Interior  |  Design

En hyldest til arven

I Kählers univers behøver Omaggio ingen introduktion. Det buede vasekorpus og de markante striber med synlige penselstrøg giver serien en stærk signatur, og er med inspiration fra historiske værker en moderne hyldest til Kählers verdensberømte kunstkeramik.

Med Omaggio Nuovo, som betyder ”ny hyldest”, løftes Kählers arv nu ind i fremtiden med referencer til former fra arkivet, almuefarver og en genopdagelse af den håndmalede stribedekoration som dominerende designfeature. 

Designduoen, Ditte Reckweg og Jelena Schou Nordentoft, der tilsammen udgør Stilleben, har været i Kählers arkiver og studeret de historiske striber. Her giver integrationen af smalle og brede striber Omaggio Nuovo vaserne et nyt, grafisk udtryk med rødder i den keramiske kulturarv.

De tre vasers organisk-stramme kontur henter alle inspiration i Kählers grundformer, som er tilpasset moderne æstetik og afrundes med en markant krave, der inviterer den farvede glasur indenfor i kanten af vasen som en ekstravagant designdetalje. 

Omaggio Nuovos farver og former er desuden skabt, så de passer sammen indbyrdes. Den varme terracotta farve står stemningsfuldt i kontrast til seriens to blå varianter og skaber dynamik, når seriens vaser bruges i grupper til skulpturelle stillebens eller bugner af blomster, som et bud på fremtidens kunstkeramik. 

- HCL

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere