14.12.2021  |  Business  |  Branchenyt

En grønnere jul: Syv ud af ti ønsker sig genbrugsgaver – i år kan de byttes

Knap halvdelen af danskerne handler genbrug for at mindske overforbrug og 69 procent vil gerne modtage genbrugsgaver. Nu kan genbrugsgaverne også byttes på lige vilkår med nye med en grønnere jul for øje.

En aflagt bluse, en gammel globus eller måske et mågestel. Det lyder måske ikke som de typiske gaveidéer, men ikke desto mindre kan de sagtens figurere blandt årets juleønsker. Ifølge DBA’s rapport – Genbrugsindekset 2021 – vil 69 procent af danskerne nemlig gerne modtage genbrugsgaver, hvilket er 23 procent flere end i 2017.  

At tendensen peger i retning af mere genbrug, hænger ifølge trendforsker og livsstilsekspert Mads Arlien-Søborg frem for alt sammen med hensyn til klimaet. 

“Vores forbrug af genbrug har faktisk været støt stigende siden midten af 00’erne og fik så et boost, da finanskrisen ramte. Dengang var incitamentet i høj grad økonomisk, men nu er det omtanke for miljø og bæredygtighed, der er det altoverskyggende hensyn”, siger han.

Nu kan genbrugsgaven byttes 
Mens hver anden dansker kunne finde på at give brugt ting som gave, viser Genbrugsindekset også, at 69 procent hellere vil give en genbrugsgave, hvis der er skrevet på ønskesedlen, at gaven gerne må være brugt. 

Både hos Reshoppit og hos genbrugsbutikken Guld & Rod har man nu valgt at imødekomme den stigende efterspørgsel på genbrugsgaver ved at lade kunderne bytte eventuelle fejlkøb. 

“Tidligere har det været lidt ilde set at give en julegave, man havde købt i en genbrugsbutik. Dels fordi, det måske var anset som lidt nærigt og ikke lige så fint som noget nyt, og dels på grund af det praktiske i, at man normalt ikke kan bytte noget, der er købt i en genbrugsbutik. Det er blevet helt acceptabelt, og nu har man også mulighed for at bytte julegaven – det tror vi, mange vil tage godt imod”, siger Jesper Petersen, der er direktør hos Guld & Rod. 

- HCL

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere