Eksotisk varme i den danske vinter
Med taginen fra Staub er det nemt at trylle en portion nordafrikansk varme frem på middagsbordet.
Med taginen fra Staub er det nemt at trylle en portion nordafrikansk varme frem på middagsbordet.
Navnet tagine kommer fra Marokko, og ordet tagine dækker både fadet med det karakteristiske låg og den marokkanske slow-cook-ret, der tilberedes deri. Retten tagine kan både være med kød, fjerkræ, fisk og helt vegetarisk. Taginerne i Marokko er af glaseret rødler og står og bobler i timevis, gerne på trækulsbrændere, men Staub har taget et skridt videre, og skabt et produkt, der kan bruges på alle varmekilder inkl. induktion.
Taginen har forsat sin traditionelle form, men kan bruges i det moderne køkken. Staub Taginen består af et dybt fad i emaljeret støbejern, mens det karakteristiske låg er i glaseret stentøj. Lågets koniske form gør, at dampen fra maden stiger op langs siderne og drypper ned i retten igen, så maden bevarer sin saft og kraft.