06.01.2020  |  Business  |  Branchenyt

Ejer sælger livsværk

Dansk belysningsvirksomhed er blevet købt af Bestseller-stifter.

I 2018 kunne Benny Frandsen fejre 50-års jubilæum med design- og belysningskoncernen Frandsen Group. I august overtog bestyrelsesformand Torben Paulin direktørposten i selskabet, og nu med salget til Nine United, der ejes af Bestseller-stifteren Troels Holch-Povlsen, sætter Benny Frandsen nu punktum for den proces, han håber, kan videreføre hans livsværk.

”I processen har det været altafgørende for mig, at køberne af vore virksomheder kan se det kæmpe potentiale, der er i Frandsen Group, og som også vil være i stand til skabe en fortsat vækst og udvikle gruppens virksomheder til næste niveau”, lyder det fra Benny Frandsen i en pressemeddelelse.

Frandsen Group består af Frandsen Retail, der siden 1968 har designet og produceret ikoniske lamper og belysningsløsninger; Frandsen Project, der står for koncernens projektsalg til kontraktmarkedet og det selvstændige datterselskab, Verpan, der producerer og sælger kendte Verner Panton lamper og møbler.

Erfaren køber

"Jeg har altid gerne villet op i et højere gear, men ikke haft kræfterne til det selv. Så nu får jeg det som gerne vil have det: Virksomheden er sikret og kan vokse under en ny ejer, der ikke bare køber for at sælge igen. Frandsen Group kan helt sikkert på to år fordoble omsætningen til en halv mia. kr.," udtaler Benny Frandsen i et interview til Børsen.

Gennem Nine United-koncernen har Troels Holch Povlsen indtil for nylig været hovedaktionær i designsuccessen Hay, men i oktober blev det offentliggjort at han havde solgt sin ejerandel til det børsnoterede amerikanske selskab Herman Miller, der i foråret 2018 første gang købte sig ind i den danske møbelvirksomhed.
Nine United, som altså nu er ude af Hay, ejer også bl.a. det danske designselskab &tradition.

www.frandsengroup.dk

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere