04.07.2022  |  Business  |  Branchenyt

Dom afsagt i nisse-sagen

Sø- og Handelsretten har netop afsagt dom i sagen anlagt af bySommer ApS mod Klarborg A/S i december 2019 vedr. illoyal adfærd efter markedsføringsloven imens bySommer ApS havde en eksklusiv licensaftale med Klarborg ApS.

Ifølge dommen fra Sø- og Handelsretten har bySommer fået medhold i, at Klarborg Denmark A/S har udvist illoyal adfærd efter markedsføringslovens § 3, stk. 1. 

I dommen står der også, at bySommer ApS imidlertid ikke har sandsynliggjort, at man på denne baggrund har lidt et økonomisk tab i form af et afsætningstab. Efter de foreliggende oplysninger mener retten dog, at det er sandsynliggjort, at forløbet har medført en vis markedsforstyrrelse, idet bySommer har oplyst, at man først ønskede en udmelding omkring licensaftalens ophør den 1. november 2019, men at det skete 1. juli 2019, er den relevante periode for vurderingen af markedsforstyrrelsen 1. juli 2019 – 31. oktober 2019, og at bySommer ApS derfor er berettiget til vederlag efter markedsføringslovens § 24, stk. 3.

Retten fastsatte herefter skønsmæssigt vederlaget til 50.000 kr., og da begge parter har fået delvist medhold, skal ingen af parterne betale sagsomkostninger til modparten, lyder det i domsafsigelsen.

-PF

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere