16.11.2020  |  Business  |  Branchenyt

Designmuseum Danmark får ny bestyrelsesformand

Henrik Tvarnø bliver bestyrelsesformand for Designmuseum Danmark. Stig Andersen udtræder efter knap tre år som formand.

Henrik Tvarnø er netop blevet udnævnt til formand for bestyrelsen i Designmuseum Danmark og er tiltrådt ved et bestyrelsesmøde, der fandt sted den 27. oktober. Han overtager posten efter Stig Andersen.

Henrik Tvarnø er førhen værende direktør for A.P. Møller Fonden og har tidligere været direktør for Folketinget og rektor for Syddansk Universitet. 

”Vi kan se tilbage på en periode med en årlig besøgsstigning på over 30 procent og et 2019, der slog alle rekorder med over 310.000 gæster. Nu går vi en ny tid i møde, hvor vi står midt i en stor bygningstransformation og en omfattende omstilling, hvor vi skal udvikle et helt nyt museum i et postpandemisk fremtidsscenarie med mange ubekendte. Jeg ser meget frem til samarbejdet med vores nye formand, Henrik Tvarnø, som har en omfattende erfaring med store udviklingsprocesser og med hele museumsfeltet”, siger museumsdirektør, Anne-Louise Sommer.

Blandt nogle af de projekter, som museet skal arbejde fokuseret på de næste halvandet år frem til genåbningen i 2022, er en nytænkning af gæsteoplevelsen samt et omfattende byggeprojekt, der involverer hele den historiske bygningsmasse. Hertil kommer restaurering af facader og sandstensfigurer ud mod Bredgade og Amaliegade.

”Designmuseet har været igennem en meget stærk udvikling i de sidste 10 år med gode besøgstal og anmeldelser. Med den omfattende renovering af de smukke og værdifulde bygninger, som afsluttes på den anden side af corona, er der grund til at tro på en endnu stærkere fremtid for Designmuseet, hvor gæsterne vil kunne opleve en helt ny type udstillinger baseret på museets fænomenale samlinger. Det er en stor glæde at kunne være med til at understøtte dén lovende udvikling”, siger Henrik Tvarnø. 

- HCL

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere