26.10.2020  |  Business  |  Branchenyt

Designer søger crowdfunding til cirkulært design

Hos A Circular Design Studio bliver plastaffald til interiør og kunst. Nu søger designeren og iværksætteren bag projektet 100.000 kroner til at udvide produktionen og dermed mangedoble mængden af genanvendt plast.

Det må siges at have været en succes at skabe blandt andet fade og sofaborde i genanvendt plast, for designer og iværksætter Andreas Zacho kan ikke længere følge med efterspørgslen, og han søger derfor midler til at udvide sin kapacitet:

“Vores produkter har fået en virkelig varm modtagelse, siden vi startede for snart et år siden. Vi kan ikke længere følge med, så nu må det være tid til at udvide. I øjeblikket genanvender vi 300 kilo plastik om måneden, men hvis crowdfundingen lykkes, som jeg håber, den gør, skal det tal til at hedde 1400 kilo”, forklarer stifteren af designvirksomheden, A Circular Design Studio, som håber på at kunne rejse 100.000 kroner gennem crowdfunding-platformen i løbet af tre uger. 

Crowdfundingen gik i luften lørdag den 24. oktober om formiddagen.

Gamle shampooflasker og kabelrør 
Der er mange forskellige kilder til det produkt, man står med i hånden, når man f.eks. køber et fad fra A Circular Design Studio. Det er nemlig alt fra gamle shampooflasker til rester af elektrikerens kabelrør, der indgår i det melerede eller marmorerede design, hvor hvert produkt er unikt.

“Plastik er et materiale, der giver en hel verden af muligheder, når det kommer til form, farve og funktion”, mener Andreas Zacho, der håber, at han og designstudiet kan bidrage til at lære flere om, hvordan man kan arbejde for endnu mere genanvendelse. 

Som en del af udvidelsen, vil man også etablere et undervisningslokale, som ifølge Andreas Zacho skal bruges til at uddanne skoler såvel som virksomheder:

“Vi har udviklet en ny produktionsmetode, der gør brugen af genbrugsplastik tilgængeligt for alle og ikke kun de store virksomheder. Ved at lære både børn og voksne om genanvendelsen, kan vi nemmere udbrede brugen af genbrugsmaterialer og i endnu højere grad hjælpe miljøet i den rigtige retning”.

Et fælles projekt 
Der er en særlig grund til, at Andreas Zacho vælger crowdfunding i stedet for at gå i banken med sin iværksættersucces, for projektet skal gerne være med til at engagere sine investorer, uddyber design-iværksætteren:

“Det er et fælles ansvar at arbejde for mere genbrug af plastik. Når man crowdfunder, bliver fællesskabets effekt tydelig, for det er hele kernen i konceptet. Det er derfor, jeg synes, at det er det helt rigtige sted at starte”.

Andreas Zacho fortæller, at bidragsyderne - til gengæld for deres investering - kan vælge mellem en række designs fra virksomheden, som selvfølgelig er lavet i 100 procent genbrugt plast.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere