30.03.2022  |  Business  |  Branchenyt

Den udskældte tekstilbranche arbejder hårdt for at omstille sig

En ny rapport giver unikt indblik i 48 tekstil-SMV'ers arbejde med at blive mere bæredygtige.

Hvordan arbejder tekstilvirksomheder med bæredygtighed? Det spørgsmål kan vi nu være tættere på at besvare med ny omfattende data fra programmet Fremtidens Tekstilkrav, der afsluttedes ved en konference i København den 10. marts.

Ved finansloven sidste år blev der afsat 10 millioner kroner til at genstarte den danske tekstilbranche med et grønt fokus efter Covid-19. Det blev til programmet Fremtidens Tekstilkrav.

Næsten 80 virksomheder søgte puljen, hvilket viste, at behovet i branchen virkelig er til stede. I alt blev 48 valgt ud, og de lavede i efteråret 2021 et stort og solidt stykke arbejde for at få mere styr på både deres miljømæssige, sociale og cirkulære omstilling – samt deres dokumentation.

Mange initiativer på kort tid
De 48 virksomheder har i fire måneder arbejdet intensivt sammen med en rådgiver. 

Blandt andet har virksomhederne fået lavet en gap-analyse, der viste, hvor de stod stærkt, og hvor de havde mangler i deres bæredygtighedsarbejde. Ud fra det valgte de hver 1-3 initiativer ud og lavede en handlingsplan for, hvordan de kom videre.

40 procent af virksomhederne valgte yderligere at lave en langsigtet bæredygtighedsstrategi, mens 50 procent af virksomhederne lavede en kommunikationsplan. Og i alt blev der arbejdet på mere end 15 forskellige initiativer, som alle er beskrevet i rapporten.

Unikt indblik i bæredygtighedsarbejdet
Gennem hele programmet har Lifestyle & Design Cluster kunnet følge med og er endt med en stor mængde data, som giver et unikt indblik i, hvordan de mange virksomheder arbejder med den bæredygtige omstilling.

“Vi kunne både se, hvad de havde gang i, inden forløbet gik i gang, hvad de prioriterede at sætte i gang sammen med rådgiverne, og hvad deres fokus er fremadrettet. Det giver et dybdegående billede af, hvordan danske tekstil-SMV’er arbejder med bæredygtighed - et billede som vi ikke har haft indblik i før”, siger Betina Simonsen, direktør for Lifestyle & Design Cluster.

Dataene fra programmet er blevet samlet i en rapport, der både viser, hvad virksomhederne allerede har stort fokus på, og hvad de endnu ikke er gået i gang med. Den afslører også, hvilke udfordringer de ser i forhold til deres bæredygtigheds-initiativer.

Samtidig indeholder den anbefalinger til, hvordan branchen og systemet kan komme videre med den grønne omstilling.

- HCL

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere