14.06.2022  |  Business  |  Branchenyt

Den allerførste PH-lampe kommer på auktion hos Bruun Rasmussen

Lysets mester Poul Henningsen er kendt for sin ikoniske blændfrie lampe. Men den allerførste PH-lampe var faktisk en lysekrone, som ifølge ham selv ligner noget, der er ”lavet af en sindssyg cykelsmed”. Nu kommer den under hammeren hos Bruun Rasmussen den 16. juni.

”Den ser sgu’ ud, som om den er lavet af en sindssyg cykelsmed“.

Sådan lød ordene fra Poul Henningsen ved gensynet med sit allertidligste arbejde med belysningens kunst. Det gælder en lysekrone formgivet i 1915-16. 

Med sit knapt så moderne udtryk er der umiddelbart langt til hans første forsøg med de blændfrie skærme, som han præsenterede og vandt guldmedalje for på Verdensudstillingen i Paris næsten 10 år senere. 

Dette stykke designhistorie er vurderet til 75.000–100.000 kroner og kommer på auktion hos Bruun Rasmussen torsdag 16. juni kl. 16:00 i Bredgade.

”Set fra et designhistorisk perspektiv er det enormt spændende for os at kunne udbyde denne lampe, som ikke tidligere har været set af offentligheden. En empire-lysekrone er vel nærmest så langt, man overhovedet kan komme fra, hvad man ellers forbinder med PH, men ikke desto mindre er det en vigtig brik i hans omfangsrige arbejde med lys”, siger Andreas Krabbe, vurderingsekspert i afdelingen for moderne design hos Bruun Rasmussen.

- HCL

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere