05.12.2017  |  Business  |  Branchenyt

Delaktigt design

Til februar 2018 lancerer IKEA sit nyeste designsamarbejde med en sofakollektion designet i samarbejde med Tom Dixon.

DELAKTIG er navnet på kollektionen, og er svensk for involvering og netop dens involvering af brugeren er helt essentiel og danner basis for et samarbejde mellem mand og møbel, hvor man med få midler kan skabe sig lige netop det møbel man har brug for og ændre det efter behov.

Kollektionen, der med elementer som både én- to- og tremandsversioner samt tilbehør, der kan tilkøbes, som sideborde og ekstra armlæn lægger op til, at kunden selv designer udseendet af møblet. Sofaen og dens tilbehør kan sammensættes på utallige måder alt efter behov, plads, aktiviteter eller livsstil.

Tilføj et armlæn og en lampe. Tilføj et bord og et nyt betræk til ryglænet. Byt rundt på armlænet. Skift ryglænet. Tilføj nogle puder eller skift hele betrækket, gør som du vil! Helt enkelt; med DELAKTIG kan du sætte DIT præg, skriver IKEA bl.a. i en pressemeddelelse.

Udfordrer konventionerne
Med samarbejdet var det ligeledes et ønske fra både IKEA og Tom Dixon at udfordre sofa- og møbelpolsterindustrien og skubbe til opfattelsen af hvordan dennes produktion konventionelt fungerer. Til forskel fra traditionel polsterproduktion og design er DELAKTIG stellet fremstillet på en industriel måde. Blandt andet derfor faldt valget også på at bruge aluminium, det er fordelagtigt til den industrielle proces og materialets rå æstetik gør det muligt at skabe en holdbar letvægtsramme og fordi stellet er ekstruderet kan det bære de forskellige tilbehørsmuligheder, der kan sættes direkte på rammen. Fleksibiliteten gør det ligeledes muligt at ændre komforten eller tilføje nye funktioner.

Inspireret af IKEA hacks
Med Delaktig tager IKEA og den britiske designer gør-det-selv-løsninger og discount-fortolkninger af blandt andet egne designs til sig og er desuden inspireret af den voksende tendens omkring IKEA hacks.

I et interview med Euroman udtaler Tom Dixon:

“Jeg så på nettet, at folk købte en IKEA-skål og gjorde det til en billig version af en af mine lamper - det var et såkaldt ‘IKEA hack’. Det var ret fascinerende at se, hvordan folk tilpassede objekter og gjorde dem til noget nyt, som jeg slet ikke havde tænkt over, at man kunne. I den moderne verden skal tingene ikke være statiske. Det kan være mere moderne at designe noget, som ikke er færdiggjort.”

Og netop denne tanke dannede også baggrund for et yderligere samarbejde med 75 designstuderende, der af IKEA og Tom Dixon blev inviteret til at komme med deres bud og ideer til konceptet, som kommer til at danne basis for fremtidige tilføjelser og tilbehør til DELAKTIG kollektionen.

www.ikea.com

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere