19.11.2018  |  Business  |  Branchenyt

Dansk lampefirma i problemer

Selvom produktionen er flyttet til Sverige, tynges firmaet stadig af dårlige resultater og stor gæld.

Ejeren af den danske lampeproducent Herstal plages fortsat af gæld og lever på bankens nåde, skrev Finans.dk i sidste uge.

På baggrund af det årsregnskab, moderselskabet bag Herstal, LMTN Holding ApS, for nylig har offentliggjort, fremgår det, at virksomhedens drift lige nu finansieres af kredittilsagn, som dog kan blive trukket, hvis ikke Herstal-koncernen overholder sine budgetter og samtidig reducerer lånerammen.

”Koncernen arbejder videre med eksekvering af planer for reduktion af balance, gæld og kapacitetsomkostninger samt optimering af forretningsmodel og struktur, herunder ved frasalg af aktiviteter”, skriver Herstal i regnskabet.

Gennem en årrække solgte Herstal også brugskunst, tekstil og livsstilsprodukter. I forbindelse med en strategi, koncernen foretog for nogle år siden, valgte man dog at sælge disse dele af forretningen fra for i stedet at fokusere på salget af lamper.

Men det synes ikke at have været nok at fokusere produktporteføljen, da det forgangne regnskabsår bød på et underskud efter skat på 2,3 mio. kr. for Herstal-koncernen, der i løbet af året har samlet sine produktions- og udviklingsaktiviteter i Sverige.

Desuden havde Herstal-koncernen ved regnskabsårets afslutning en gæld på 152,3 mio. kr. til kreditinstitutter. Året forinden var gælden 158,4 mio. kr.

Dog tror Herstal-koncernen på forbedring i indeværende regnskabsår:
”Selskabet forventer for det kommende regnskabsår et driftsresultat, der vil blive væsentligt forbedret i forhold til dette regnskabsår, som er påvirket af store éngangsomkostninger”, står der i regnskabet fra LMTN Holding.

www.herstal.dk     

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere