05.03.2018  |  Business  |  Branchenyt

Dansk designvirksomhed vinder over Coop i retten

Endnu en kopisag i den danske designbranche er afgjort

Forrige år blev et opslag på Facebook om en planteskål startskuddet til en retssag, der nu netop er blevet afgjort. Det skriver Berlingske Business.

På sagens ene side stod den danske dagligvaregigant Coop og underleverandøren Idanna, og på den anden stod designvirksomheden by Lassen, som bl.a. producerer den ikoniske ’Kubus’ lysestage af Mogens Lassen. Plagiatsagen har omhandlet, hvorvidt Coop har solgt kopier af by lassens ‘Kubus Bowl’.

Coop har tidligere solgt en potteplanteholder fra underleverandøren Idanna, som var meget inspireret af by lassens design og retten har nu afgjort at der var tale om plagiat.

Der er desværre ikke tale om en enkeltstående sag i den danske designbranche. Flere designere og designvirksomheder har fået deres produkter kopieret og flere vælger at gå rettens vej for at stoppe kopieringen.

”Der er masser af sager lig denne, hvor supermarkeder lukker øjnene for, hvilke produkter deres leverandører præsenterer dem for. I vores tilfælde med Kubus Bowl skal man være mere end almindelig blind for ikke at se, at her er tale om en kopi. Målet om omsætning helliger midlet, desværre”, siger Søren Lassen, direktør for by lassen, i en pressemeddelelse.

Coop og Idanna skal i fællesskab betale by Lassen kr. 50.000,- plus sagsomkostninger. Det skyldes, at retten vurderer, at de begge har krænket ophavsretten. by lassen havde oprindeligt krævet en erstatning på 300.000 kroner.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere