29.05.2018  |  Business  |  Branchenyt

Dansk designvirksomhed solgt

Designvirksomheden GUBI er netop blevet solgt til kapitalfonden Axcel.

Muuto, Menu og nu også Gubi. Dansk design er i høj kurs, flere og flere danske designvirksomheder bliver solgt i disse år og til skyhøje summer.

Designvirksomheden GUBI sælger aktiemajoriteten og indgår partnerskab med den nordiske kapitalfond Axcel, og ifølge en pressemeddelelse udsendt om salget:

”vil Axcel bistå med at understøtte fortsat ekspansion ved at udvikle den eksisterende forretning, accelerere væksten på nye markeder og at markedsføre nye produkter”.

Handelsprisen er ikke offentliggjort, men ifølge Børsen oplyser kilder med kendskab til processen at den netop overståede handel værdisætter den danske virksomhed til godt 1,5 mia. kroner.

Ejer af GUBIA/S, Jacob Gubi Olsen beholder 40 pct. af aktierne og fortsætter som adm. direktør for virksomheden, der i det seneste regnskabsår mere end fordoblede driftsresultatet til 88 mio. kr. og overskuddet efter skat steg til 69 mio. kr.

GUBIs møbler og designs sælges primært i Nordeuropa, men med Axcel som hovedejer skal GUBI bredes endnu mere ud i verden.  

”Efter flere år med høj vækst er næste skridt i vores udvikling at øge vores markedsandel på eksisterende markeder, ekspandere på en række nye markeder og videreudvikle vores organisation. Det er derfor det rette tidspunkt at starte et samarbejde med en professionel og aktiv ejer som Axcel, der kan bistå med at realisere vores strategiplan. Axcel har stor erfaring med international ekspansion og partnerskaber med ejerledere, og derfor er jeg overbevist om, at vi i fælleskab kan tage GUBI til det næste niveau”, lyder det fra Jacob Gubi Olsen i pressemeddelelsen.

Axcel har købt majoriteten i virksomheden sammen med Chr. Augustinus Fabrikker, der dog er med som passiv investor og kontrollen af virksomheden har Axcel derfor.

“Jacob har skabt en vækstorienteret, skalérbar designvirksomhed med et stærkt brand, en klar designprofil, dygtige medarbejdere og innovative produkter, som kunderne efterspørger internationalt. Der er gode muligheder for yderligere ekspansion i Europa, USA, Australien og Asien, og vi ser derfor meget frem til at realisere strategien med Jacob og ledelsen i GUBI,” siger Director Asbjørn Hyldgaard, der er ansvarlig for investeringen hos Axcel.

Det går altså rigtig godt for danske designvirksomheder og ifølge Jacob Gubi Olsen er flere virksomheder helt på niveau med dansk møbeldesigns guldalderperiode i 1950’erne og især et par stykker skiller sig ud:

"Jeg synes, at Muuto, Hay og os selv, Gubi, har gjort det ekstraordinært godt. Vi har det tilfælles, at vi ikke ejer produktionsapparatet, og det er den store forskel på de lidt ældre virksomheder i dansk møbelindustri," lyder det fra Jacob G. Olsen i et interview med Børsen i forbindelse med salget af GUBI A/S.

GUBI er grundlagt i 1967 af Jacob Gubi Olsens forældre, Lisbeth og Gubi Olsen. Omkring årtusindskiftet overtog sønnerne, Sebastian og Jacob Gubi Olsen selskabet, der på det tidspunkt ikke klarede sig så godt, men det blev afværget. For tre år siden købte Jacob sin bror ud af virksomheden Og de seneste to år har været de mest succesfulde i GUBIs historie. 

www.gubi.com

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere