11.04.2019 | Business | Branchenyt
Danmarks fremtidige klassikere på museum
Nu kan alle møblerne fra Tv-programmet Danmarks Næste Klassiker opleves på Designmuseum Danmark.
Billeder
De fem designere sammen med dommerne og vært Mette Bluhme Rieck. Pressefoto: DR, Per Arnesen.
I fredags åbnede en særudstilling på Designmuseum Danmark med alle møblerne fra Tv-programmet Danmarks Næste Klassiker, der siden februar har været vist på DR1. I programmet deltog følgende designere: Janus Larsen fra Noyer, Kasper Thorup fra Thorup Copenhagen, Isabel Ahm, Rasmus B. Fex og Rikke Frost. Gennem seks programmer dystede designerne om at skabe Danmarks næste klassiker inden for kategorierne spisebordsstol, spisebord, lampe, børnemøbel, sofa samt lænestol og i sidste program blev den endelige vinder og altså dommernes bud på Danmarks Næste Klassiker fundet. Det blev Rikke Frost med hendes bud på et børnemøbel.
På udstillingen kan alle 30 møbler designet af de fem designere opleves på tæt hold. Ved at vise møblerne, sammen med små filmklip og andet skitsemateriale, side om side med museets ”gamle” klassikere, ønsker Designmuseum Danmark at få publikum til at reflektere over, hvad det kræver at skabe en møbelklassiker og hvad der er væsentligt, når fremtidens design skal skabes.
”Det er oplagt, at vores museum, der har alle de gamle originaler fra dansk designs guldalder i samlingerne, også forholder sig til, hvad morgendagens design skal kunne”, siger museumsdirektør Anne-Louise Sommer, der sammen med designeren Kasper Salto tog dommertjansen, hvor de afsnit efter afsnit har vægtet og vejet argumenterne, når hver afsnits vindermøbel skulle udvælges.
Udstillingen kan opleves frem til den 1. september 2019.
Branchenyt

Få rabat på din Formland-billet
Som læser af DESIGNBASE får du 75% rabat på din billet til Formland.
Branchenyt

1som.dk
H. Skjalm P. står bag et velgørende juleinitiativ til fordel for ensomme ældre, der ikke har familie at fejre jul sammen med.
Ledelse & drift

For og imod influencermarketing
Influencermarketing er et af de nye buzzwords, når det gælder ledelse og drift. Men hvad er fordelene, og hvad er ulemperne? Det har vi set på.
Branchenyt

Nyt designunivers i Bredgade
Dansk møbelvirksomhed har åbnet showroom ved Odd Fellow palæet i København.
Design

Brancheprofilen: ”Jeg hygger mig ved tegnebordet”
Han er i dag den eneste nulevende designer fra dengang, FDB gjorde designmøbler tilgængelige for menig mand. I år, hvor han også fylder 90 år, sættes flere af hans møbler igen i produktion. Designbase har taget en snak med Jørgen Bækmark, der ydmygt mener, det er salgsarbejdet, der gør hans designs populære.
Design

Cocooning er en del af tidsånden
Nørdetheden og nysgerrigheden er stadig hjørnestenene i Silkeborg Uldspinderi, selvom man er i fuld gang med en transformation til et moderne brand. At produkterne skaber værdi, er essentielt, og man går ikke på kompromis med kvaliteten. Tilgangen til virksomheden er pragmatisk, beslutningsvejene korte og fokus er på det, man kan.