11.04.2019  |  Business  |  Branchenyt

Danmarks fremtidige klassikere på museum

Nu kan alle møblerne fra Tv-programmet Danmarks Næste Klassiker opleves på Designmuseum Danmark.

I fredags åbnede en særudstilling på Designmuseum Danmark med alle møblerne fra Tv-programmet Danmarks Næste Klassiker, der siden februar har været vist på DR1. I programmet deltog følgende designere: Janus Larsen fra Noyer, Kasper Thorup fra Thorup Copenhagen, Isabel Ahm, Rasmus B. Fex og Rikke Frost. Gennem seks programmer dystede designerne om at skabe Danmarks næste klassiker inden for kategorierne spisebordsstol, spisebord, lampe, børnemøbel, sofa samt lænestol og i sidste program blev den endelige vinder og altså dommernes bud på Danmarks Næste Klassiker fundet. Det blev Rikke Frost med hendes bud på et børnemøbel.

På udstillingen kan alle 30 møbler designet af de fem designere opleves på tæt hold. Ved at vise møblerne, sammen med små filmklip og andet skitsemateriale, side om side med museets ”gamle” klassikere, ønsker Designmuseum Danmark at få publikum til at reflektere over, hvad det kræver at skabe en møbelklassiker og hvad der er væsentligt, når fremtidens design skal skabes.

”Det er oplagt, at vores museum, der har alle de gamle originaler fra dansk designs guldalder i samlingerne, også forholder sig til, hvad morgendagens design skal kunne”, siger museumsdirektør Anne-Louise Sommer, der sammen med designeren Kasper Salto tog dommertjansen, hvor de afsnit efter afsnit har vægtet og vejet argumenterne, når hver afsnits vindermøbel skulle udvælges.

Udstillingen kan opleves frem til den 1. september 2019.

www.designmuseum.dk

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere