27.10.2020  |  Business  |  Branchenyt

Coronakrisen ændrer detailhandlen

Ny undersøgelse afdækker detailhandlens udvikling under coronakrisen i flere udvalgte butikker i Danmark.

Hvad betyder coronakrisen for handelslivet i Danmarks hovedbyer? For at belyse dét spørgsmål satte Realdania i foråret en undersøgelse i gang af butikslivet i de otte, danske byer: Randers, Horsens, Thisted, Vejen, Svendborg, Nakskov, Helsingør og Rønne.

Konkret blev åbningsforhold hos butikker, behandlere og serveringssteder i de otte byer registreret. Første gang i maj 2020. De to efterfølgende registreringer sker i november og april næste år.

De forskellige data bliver herefter sammenholdt med viden om lokale forhold, som er indhentet fra centrale aktører i byernes handelsstandsforeninger.

De første resultater ligger nu klar, og viser, at Helsingør havde den største procent af lukkede butikker, behandlere og serveringssteder med 14,9 procent. Randers lå på 9,9 procent.

”Den første registrering har vist os tegn på, at de tendenser vi allerede ser i forhold til øget nethandel samt øget konkurrence mellem bymidter og aflastningscentre, er accelereret under og efter corona-nedlukningen i foråret”, siger Ditte Marquard Jessen, der er partner og projektchef hos Urland, og fortsætter:

”Overvågningen bekræfter blandt andet, at meget handel foregår decentralt langs byernes indfaldsveje og i erhvervsområder, hvor blandt andet havecentre og butikker med boligudstyr klarede sig godt under forårets corona-nedlukning. I bymidterne var især små, lokale butikker og serveringssteder hurtige til at finde modeller for at holde åbent – fysisk og på nettet”.

Det er Urland og Institut for Center-Planlægning, som i fællesskab udfører undersøgelsen. Ud over at belyse konsekvenserne af coronakrisen for byernes handelsliv er formålet med undersøgelsen også at få større klarhed over handelslivets rolle, tilstand og organisering i byerne generelt.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere