22.05.2023  |  Business  |  Branchenyt

Collaborate er temaet for Designers’ Saturday

Hvert andet år samler Designers' Saturday over 6.000 fagfolk og 160 udstillere til inspiration, netværk og faglig udveksling. Når den 20. udgave af biennalen afholdes 8.-10. september i Oslo, er der fokus på vigtigheden af samarbejde i den tid, vi lever i lige nu.

"Samarbejde på tværs af discipliner giver produkter og tjenester af højere kvalitet, der holder længere og reagerer bedre på forbrugernes behov. Vi har brug for det, og vi vil undersøge det mere detaljeret med temaet Collaborate.  I lyset af den tid, vi lever i, i en verden fuld af uro og stejle fronter, synes vi, det er ekstra vigtigt at vise værdien af fællesskab," siger Heidi Niss, forkvinde for Designers' Saturday.

Ved at samle den norske design- og interiørbranche er Designers' Saturday i sig selv en vigtig facilitator for nye samarbejder. Collatorate vil også være krogen til arrangementets akademiske program med foredrag, paneldiskussioner, prisoverrækkelser, studenterudstillinger og andre aktiviteter.

"Det er et sundt tegn for et brand at søge ny inspiration i form af samarbejder med designere, der ofte ser tingene fra en anden vinkel. Ved at dele viden og erfaringer kan de sammen finde vigtige skridt på vejen mod en mere bæredygtig produktion," siger Jorunn Tharaldsen, trendforsker og bestyrelsesmedlem i Designers' Saturday. 

Designers' Saturday er en non-profit virksomhed, hvor bestyrelsen er sammensat af repræsentanter fra branchen. Ifølge produktdesigner og bestyrelsesmedlem Vilde Hagelund berører årets tema selve essensen af en designproces.

"Det er næsten umuligt at være herre over alt. Netop derfor understreger dette års tema noget, der er absolut nødvendigt for, at et projekt har ret til liv. Den ekspertise, en håndværker har om materialerne, eller en producent har om produktionsmetoder, er guld værd for at sikre kvalitet. Derfor er både producenter og designere afhængige af samarbejde for at skabe produkter, der er værd at investere i," siger Hagelund. 

-PF

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere