02.03.2021  |  Business  |  Branchenyt

Bevilling skal styrke danske virksomheders it-sikkerhed

En ny bevilling på 10,4 millioner kr. fra Industriens Fonds cybersikkerhedsprogram skal løfte cybersikkerheden i dansk erhvervsliv ved at højne cybersikkerhedsniveauet i virksomhedernes digitale løsninger.

Projektet “Security by Design in Digital Denmark” er et samarbejde mellem DTU Compute, Institut for Datalogi på Aalborg Universitet, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Erhvervshus Midtjylland, Alexandra Instituttet og Industriens Fond.

Målsætningen med projektet er at gøre danske virksomheder bedre til at tænke sikkerhed ind i hele processen med softwareudvikling. Uden at det kommer på tværs af deres tradition for at udvikle agilt lige fra start til levering og vedligehold. Begrebet hedder Security by Design (SbD) og handler om at integrere sikkerhed i den måde, som de digitale løsninger designes, skabes og vedligeholdes på. 

At der er behov for en indsats omkring virksomheders arbejde med sikkerhed, understøttes af en forundersøgelse, som Alexandra Instituttet gennemførte sidste år for Industriens Fond. Den viste, at flere SMV’er er bevidste om, at SbD er en del af dagsordenen, og at de har større eller mindre initiativer i gang. 

Men den viste også, at mange SMV’er bevidst outsourcer it-sikkerhed til konsulenter og udviklingshuse, fordi de hverken har ressourcerne eller tilstrækkeligt med opgaver til selv at have it-sikkerhedsmedarbejdere internt i virksomheden.

Virksomhederne efterspørger derfor i højere grad specialiseret rådgivning, der kan løfte hele organisationen frem for uddannelse af enkelte medarbejdere. Det ønske skal det nye projekt imødekomme. Projektet kommer til at bestå af en række virksomhedsforløb, hvor virksomheder får adgang til viden om, hvordan de implementerer sikkerhed i hele softwareudviklingsprocessen.

- HCL

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere