25.10.2018  |  Business  |  Branchenyt

Bestyrelsen i Jacob Jensen design har fyret direktøren

Den fyrede direktør er ingen ringere end sønnen af stifteren Jacob Jensen.

Timothy Jacob Jensen, adm. direktør og medejer i Jacob Jensen Design blev i sidste uge fyret fra sin stilling. Det skriver Finans.

Timothy Jacob Jensen, der er søn af stifter Jacob Jensen, som grundlagde selskabet i 1958 og står bag Margrethe-skålen fortalte selv til Finans:

”Jeg fik beskeden kl. 21 i går aftes (mandag aften, red.), og nu er jeg allerede blevet lukket ude af min mailkonti. Jeg har i længere tid sagt, at jeg ville stoppe som direktør i 2019, men allerede nu synes Lars Kolind, at jeg skulle stoppe, uden at jeg har fået en begrundelse”.

Timothy Jacob Jensen ejer firmaet sammen med Erhvervsmanden Lars Kolind og it-milliardæren Kaare Danielsen og de sidder begge i bestyrelsen, samme bestyrelse som altså valgte at fyre Timothy Jacob Jensen som adm. direktør.

Problemer siden 2011
Igennem de sidste par år har virksomheden kæmpet med store underskud og minus på bundlinjen og Timothy Jacob Jensen udtaler til Finans, at ifølge ham begyndte det at gå skævt i Jacob Jensen Design, da Lars Kolind indtrådte i ejerkredsen tilbage i 2011.

”Vi havde en god og sund virksomhed, indtil Lars Kolind kom ind i den. Det er et faktum, at både resultaterne og egenkapitalen er blevet forværret, efter Lars Kolind købte sig ind i virksomheden”, siger den fyrede direktør.

Til Finans anerkender Lars Kolind da også at han som bestyrelsesformand bærer en del af ansvaret for virksomhedens udvikling:

”Men det er altså virksomhedens direktør, der skal stå på mål for driften, og der var bare ikke længere opbakning til Timothy som direktør. Når en virksomhed taber mange penge, må der gøres noget. Som medejer og bestyrelsesformand må man beslutte, om man vil støtte virksomheden eller iværksætteren. I dette tilfælde blev det virksomheden, og det er jo altid dramatisk og trist, når det sker”, siger han.

Midlertidig direktør
Indtil en mere permanent løsning er på plads, er bestyrelsesmedlemmet Sten T. Davidsen, indsat som midlertidig topchef i Jacob Jensen Design. Sten T. Davidsen er desuden direktør i Lars Kolinds personlige selskaber.

www.jacobjensendesign.com

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere