31.12.2020  |  Interior  |  Brugskunst

Bauhaus-former

Séché Studio afsøger den danske designer Laura Bilde sammenhængen mellem produkt, rum og arkitektur. Interessen samler sig især om spændingsfeltet mellem det funktionelle og det skulpturelle udtryk og muligheden for at skabe moderne ikoner. Og netop den eksperimenterede tilgang til glaskunsten står i centrum for forårets designsamarbejde med Holmegaard. 

Som navnet antyder, er Forma et studie i former og materialer: både de geometriske arketyperkube, kugle og cylinderog måden, de smelter sammen i glasset og får nyt udtryk, der fusionerer kunst og funktionalitet. Alt sammen i industrielt formgivet glas, der presser materialet i geometriske former og giver designet et bastant udtryk, som eksperimenterer med tykkelse og tyngde. 

Seriens brugsværdi er lige så høj som dekorationsværdien og gør det oplagt at anvende skålene, der findes i to størrelser, til hverdagens smågenstande, smykker og frugt. 

Den stramme vaseform kalder på naturlighed i blomstervalget, hvor den omfavner både den enkle stilk og den skødesløse buket, mens longdrink og drinksglasset indskriver sig i en tidløs barware-æstetik, der bringer smagfuld tyngde til cocktailkulturen og nye Bauhaus-fans. 

- HCL

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere