17.05.2022  |  Business  |  Branchenyt

Bæredygtig møbeldonation skal sikre rolige fødsler

Fødeafdelingen i Viborg har fået møbler af CO2-neutral kork fra virksomheden Minding. Korken skaber ifølge en jordemoder en hjemlig atmosfære for de fødende.

Bæredygtighed er ikke kun godt for klimaet. Det kan også gøre en forskel for de kommende mødre, der hver dag føder på fødeafdelingen på Viborgs Regionshospital.

Afdelingen har netop modtaget en donation bestående af stole, borde og senge beklædt med korkskind til i alt fire værelser og et venteværelse fra designvirksomheden Minding.

Ifølge Sandra Dahl, der er jordemoder på hospitalet, skaber korkens jordnære farve en mere hjemlig stemning på stuerne. Og det kan være helt afgørende for en god fødsel.

“Vi ved fra forskning, at jo mere ro, man kan skabe om de fødende, des mere oxytocin udskiller de. Og det er det, som giver veer. Hvis de har for meget stresshormon i kroppen og adrenalin, så forsvinder oxyticinen fra kroppen”, forklarer hun og fortsætter: 

“Hvis vi kan skabe et beroligende rum, så vil det fordre til, at der kommer mere ukomplicerede og naturlige fødsler. Så derfor har det været vigtigt for os at skabe et rum, hvor det føles mere, som om man træder ind i en stue end ind på et sygehus”.

Den lokale fødeafdeling i Viborg rakte selv ud til Minding, hvilket blev startskuddet til virksomhedens arbejde med kork.

“Kork er et CO2-neutralt materiale. Derudover har det mange fordele, der gør det meget velegnet til et hospitalsmiljø. Det kan klare både blod, sved og sprit, fordi det både er allergivenligt, meget slidstærkt, anti-bakterielt og smudsafvisende”, siger Kjeld Høholt, salsansvarlig i Minding.

Korken er europæisk produceret og stammer fra Portugal. Når man skal bruge kork, fælder man ikke træet, men skræller i stedet barken af træet. Barken fjernes hvert niende år gennem hele træets cirka 200 års levetid.

- HCL

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere