30.11.2018  |  Business  |  Branchenyt

Arne Jacobsen bygningsværk skal renoveres

Danske arkitekter skal varetage renoveringen af dansk arkitektur-klenodie tegnet af Arne Jacobsen. Tegnestuen, der selv er udsprunget af Arne Jacobsens tegnestue har vundet rammeaftale om arkitektydelser, teknisk rådgivning og bistand til renovering af det ikoniske bygningsværk.

Det er ikke hvilken som helst dansk bygning, der nu skal renoveres. Og det er ikke hvilken som helst tegnestue, der har fået opgaven. Det er derimod det arkitektoniske mesterværk og nationalklenodie, Danmarks Nationalbank, som nænsomt skal i hænderne på den danske tegnestue, der har videreført arven fra Arne Jacobsens tegnestue siden 1971: DISSING+WEITLING architecture. Det skriver den danske tegnestue i en pressemeddelelse.

Opgaven omfatter arkitektydelser, teknisk rådgivning og bistand til renovering de kommende 48 måneder.

”Arne Jacobsens bygninger og design er ikke kun noget, vi har en helt særlig arkitektfaglig viden om, det er også en verdenskendt arv, som tegnestuens historie er direkte knyttet til, og som i dag er en integreret del af vores arbejde – metodisk, funktionelt og æstetisk. Vi sætter en stor ære i at værne om Arne Jacobsens ikoniske bygningsværk og arbejde med den smukke bygning. Der gælder en helt særlig design- og arkitekturmæssig arkuratesse i nationalbanken, en gennemført sans for kvalitet både inde og ude, som vi ser frem til igen at arbejde med”, siger Steen Savery Trojaborg, administrerende direktør, partner og arkitekt MAA i DISSING+WEITILING architecture i pressemeddelelsen. 

DISSING+WEITLING architecture har et stort byggeteknisk kendskab til Danmarks Nationalbank og til Arne Jacobsens byggerier generelt. Og det er heller ikke første gang DISSING+WEITILING architecture har stået for renovering af Danmarks Nationalbank, tilbage i 2002 udførte tegnestuen også en gennemgående transformation og renovering af byggeriet.

Kresten Kirkegaard, partner, teknisk chef og arkitekt MAA hos DISSING+WEITLING architecture, fortæller i pressemeddelelsen om den forestående opgave:

”Vi bruger vores specialviden om de materialer og byggetekniske metoder, der blev brugt dengang. Men også forståelsen for Arne Jacobsens arkitektoniske ideer og valg. Han var jo kendt for at være kompromisløs i forhold til sine visioner og udformningen af selv de mindste detaljer. Hans arkitektoniske pionerarbejde omfattede også stor indsigt i de enkelte materialer og deres ydeevne”.

Kort om DISSING + WEITLING architecture

DISSING+WEITLING architecture blev etableret i 1971 for at fortsætte Arne Jacobsens arbejde. Siden da har virksomheden raffineret og udviklet den skandinaviske designtradition med bygningsværker, der har sat nye standarder inden for design og arkitektur. Heriblandt Storebæltsforbindelsen, Cykelslangen og andre internationale broer, Tuborg Havnepark, Rambøll HQ, Crowne Plaza Copenhagen Towers og mange flere.

www.dw.dk

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere