25.05.2023  |  Interior  |  Tekstiler

Abstrakt, organisk designsamarbejde

ÄNG Studios lancerer Biota-tæppet i samarbejde med kunstner og designer Martin Bergström.

”Projektet er noget, jeg og ÄNG Studios har arbejdet på længe, og jeg er meget glad for, at vi endelig får lov til at se tæppet komme til live for alvor med alle dets niveauer og lag. Det siger Martin Bergström, kunstner & designer om et nyt tæppedesign, der netop er blevet lanceret.

Samarbejdet mellem ÄNG Studios og Martin Bergström begyndte i 2016. 

Martin Bergström er kendt for sit abstrakte og organiske formsprog og har sammen med ÄNG Studios designet det håndknyttede tæppe Biota. Tæppets design stammer fra jorden, hvor vi bor, og bjerge, der er slidt ned gennem milliarder af år. 

Vi har talt med Martin Bergström om hans tilgang til tæppedesignet og samarbejdet med Âng Studios, og når det gælder inspirationen til tæppet, foptæller han:

”Inspirationen kommer fra det filosofiske begreb geologisk tid, og det lille sted på jorden eksisterer livet. Biota”, og han slår fast, at det hænger fint sammen med hans design generelt.

”Der er poetisk og humoristisk. Abstrakt og futuristisk”.

Hvordan greb du projektet med ÄNG Studios an, og er det anderledes end at arbejde med mode?

”Projektet er vokset organisk over mange år. Vi begyndte at arbejde på tæppekollektionen for over seks år siden. Så det er en langsom proces. Måske lidt langsommere end et almindeligt modeprojekt. Ellers er det ikke den store forskel for mig på om jeg arbejder med design til et rum eller en krop”.

Ola Johansson, grundlægger og kreativ direktør, ÄNG Studios siger videre:

”Martin og jeg talte om, at det kunne være sjovt at lave noget sammen, og langsomt men sikkert opstod de ideer, der til sidst resulterede i tæppet, Biota. Resultatet er fantastisk og passer rigtig godt ind i ÄNG Studios' designsprog. 

Poesi og humor smelter sammen

Martin Bergström er en multidisciplinær kunstner og designer, der arbejder i en stil, der på én gang er dristig, abstrakt og organisk. Han bevæger sig frit på tværs af mode, design og kunst, fordi de for ham alle er en del af den samme kreative bestræbelse. En idé, et tryk eller en form er derfor lige så tilbøjelig til at dukke op på en kjole som på en vase eller i et maleri.

I Martin Bergströms kunst smelter poesi og humor sammen med inspirationer så vidtrækkende som svampe, rødder, videnskab og middelalder. Resultatet er et unikt værk, hvor Martin Bergström har anvendt sin kreativitet på så forskellige projekter som kostumedesign til popstjerner, outfits til moderne danseforestillinger og balletter i operaen, futuristiske smykker til ikoniske mærker, scenografi til luksusstormagasiner, tryk til parisiske couture-huse og tilbagevendende samarbejder med globale designmærker. Hans kreationer er blevet udstillet på steder som Madrid, Shanghai, Tokyo, Moskva, London og Stockholm.

Martin Bergströms arbejde kan findes i prestigefyldte institutioner som Nationalmuseet, Nordiska museet i Stockholm og Röhsska museet i Göteborg.  

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere