10.02.2021  |  Interior  |  Brugskunst

Abeskøn upcycling

Kay Bojesens Abe fra 1951 hører til blandt de mest ikoniske nedslag i dansk designhistorie. Til foråret fejrer Kay Bojesen Denmark det sammensatte signaturdesigns 70-års fødselsdag med en særlig upcyclet udgave i frasorteret træ. 

Jubilæumsaben, der lanceres som en særudgave i lille, mellem og stor størrelse, er ligesom den øvrige Abefamilie i teak produceret af Brdr. Krüger, der sammenkobler mindre stykker frasorteret træ i fem forskellige træsorter til en smuk mosaikeffekt og føjer en ny bæredygtighedsdimension til Bojesens udødelige klassiker.

Selvom Aben har en imødekommende og intuitiv enkelthed over sig, er det tofarvede design i mørk teak og lyst limbatræ komponeret af hele 32 enkeltdele. 

 I dag produceres Kay Bojesens design overvejende i FSC-certificeret træ, mens det nye upcyclede medlem i Abefamilien fokuserer på zero waste og på at bruge de ressourcer, som ellers ville være gået til spilde.

- HCL

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere