10.02.2021  |  Interior  |  Brugskunst

Abeskøn upcycling

Kay Bojesens Abe fra 1951 hører til blandt de mest ikoniske nedslag i dansk designhistorie. Til foråret fejrer Kay Bojesen Denmark det sammensatte signaturdesigns 70-års fødselsdag med en særlig upcyclet udgave i frasorteret træ. 

Jubilæumsaben, der lanceres som en særudgave i lille, mellem og stor størrelse, er ligesom den øvrige Abefamilie i teak produceret af Brdr. Krüger, der sammenkobler mindre stykker frasorteret træ i fem forskellige træsorter til en smuk mosaikeffekt og føjer en ny bæredygtighedsdimension til Bojesens udødelige klassiker.

Selvom Aben har en imødekommende og intuitiv enkelthed over sig, er det tofarvede design i mørk teak og lyst limbatræ komponeret af hele 32 enkeltdele. 

 I dag produceres Kay Bojesens design overvejende i FSC-certificeret træ, mens det nye upcyclede medlem i Abefamilien fokuserer på zero waste og på at bruge de ressourcer, som ellers ville være gået til spilde.

- HCL

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere