05.02.2020  |  Furniture  |  Belysning

Aalto X Artek

Artek har relanceret to klassiske pendler

I efteråret 2019 relancerede Artek to klassiske pendler, nemlig AMA 500 af Aino Aalto og A201 af Alvar Aalto. Begge pendler i hvid version med messingdetaljer bliver en del af Arteks standardkollektion. For at fejre relanceringen bliver begge modeller også produceret i en limiteret udgave i henholdsvis grøn og rød.

Pendellampen AMA 500 blev designet af Aino Aalto i 1941 og bruges stadig i biblioteket i Villa Mairea. Den private bolig blev designet af Alvar og Aino Aalto i 1938-39 til Maire og Harry Gullichsen, der var ivrig kunstsamler og tidligere medstifter af Artek. Lampen fås i to farvevarianter; klassisk hvid med messingdetaljer og i en limiteret grøn udgave med messingdetaljer, identisk med den pendellampe, der hænger i Villa Mairea-biblioteket.
Pendellampen A201 blev designet af Alvar Aalto i 1952 til Säynätsalo Rådhus i det centrale Finland, hvor den specifikt blev designet til biblioteket. Lyset kommer ud fra den nederste og øverste del af skyggen, som skaber en smuk glorie, hvilket er typisk for Aalto, der forsøgte at gøre kunstigt lys så indirekte og blødt som muligt. A201 fås i standard hvid med messingdetaljer og i en limiteret mørkerød version.

www.artek.fi

Begge lamper kan opleves på Stockholm Furniture & Light Fair, stand: C06:33

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere