Kulør på kaffen
Den ikoniske Moccamaster, der i næsten et halvt århundrede har brygget milliarder af kopper kaffe til kaffedrikkere verden over, lanceres nu i tre nye frække farver: Turquoise, Wild Berry og Brick Red. Farver, der sætter triumf på moderne køkkenindretning.
Designet er ikonisk og står skarpt i sin egen ret. Det udstråler funktionalitet, enkelhed og forener kaffehistorie og modernitet i et levedygtigt retro snit. Den legendariske Moccamaster, der af mange betragtes som den ultimative filterkaffebrygger, har et langtidsholdbart design, men viger ikke tilbage for at lege med sin identitet. Derfor lanceres den klassiske kaffemaskine nu i tre nye frække farver: Turquoise, Wild Berry og Brick Red, som med klare referencer til 70erne, matcher tidens aktuelle boligindretning.
Den gode kaffehistorie
Der bliver dermed sat endnu mere kulør på kaffen og på en kaffehistorie, der rækker tilbage til 1968, hvor hollandske Gerard-Clement Smit, efter et par års produktudvikling, satte sin Moccamaster i produktion. Ambitionerne var høje fra starten: Han ville skabe verdens bedste kaffemaskine - en filterkaffemaskine, der let og hurtigt kunne brygge en god, varm og aromatisk kop kaffe. Millioner af solgte kaffemaskiner senere, er Gerard-Clement Smit blevet en legende, og hans Moccamaster er verden over blevet synonym med filterkaffe.
Filterkaffe er det nye sort
Det eventyr, der startede i lille skala hjemme i Gerard-Clement Smits garage, har i dag udviklet sig til en produktion på knapt en halv million Moccamaster om året. En stor del af den produktion afsættes på det skandinaviske marked, hvor der drikkes store mængder kaffe. Danmark ligger på 4. pladsen på listen over de mest kaffedrikkende lande i verden, hvilket vil sige, at 7 ud af 10 danskere drikker kaffe gerne flere gange om dagen. Af dem foretrækker mere end 50% filterkaffe frem for andre kaffetyper, og interessen for velbrygget filterkaffe er stigende ikke mindst fordi flere baristaer igen har fået øjnene op for brygmetoden.
Håndværk og design
At brygning af filterkaffe skal tages alvorlig har i udgangspunktet været den bærende idé for Moccamaster grundlægger, der i udviklingen af kaffemaskinen har haft fokus på vandtemperatur og gennemløbstid.
-Temperaturen på vandet skal ligge mellem 92-96 grader og gennemløbstiden skal være 4-6 minutter, forklarer Gerard-Clement Smit, der understreger at den færdigbryggede kaffe aldrig må være under 80 grader. Han mener det er væsentlig viden for alle, der vægter en god aroma og som ikke vil gå på kompromis med smagen.
Den kompromisløse tilgang til kaffebrygning kendetegner også produktionen: Moccamaster er håndsamlet og alle kaffemaskiner kontrolleres individuelt inden de forlader fabrikken.
Yderligere information kan fås hos: Moccamaster Nordic ApS på tlf. 55737333