Kærlighed til smagen og til hverdagen

Kokken Claus Holm står bag den nye Holm-serie fra F&H. ”Jeg er en buldrebasse, og de ting, jeg står for, er ikke fisefornemme og spinkle, men ting, der kan holde til at blive brugt, hvor der er plads, og ting som frem for alt er ærlige i funktion og udtryk”, siger Claus Holm.

Så skal kvinderne ud af køkkenet. Det er maskulint og råt. Tungt og kraftigt.

Der er gods i det, når kokken Claus Holm skaber sin egen serie gryder, pander, skærebræt med mere til køkkenet. Og netop dét har han brugt halvandet år på at gøre i samarbejde med F&H.

”Jeg er en stor buldrebasse, og det, jeg skal stå for, skal ikke være spinkelt og fisefornemt. Det skal kunne bruges”. Sådan lyder det fra Claus Holm, der blandt meget andet er kendt fra TV.

”Da F&H første gang spurgte mig, om jeg ville være med til at skabe en serie køkkengrej, var min reaktion ”Det skal jeg ikke”. Men de fik afkodet, hvad jeg er for en fætter; at ærlighed spiller en vigtig rolle for mig, og at man ikke lover mere, end man kan holde, og stille og roligt blev vi enige”.

Træskærebrætter skal være tunge!
”Vi skal lave godt grej, der holder i køkkenet. Et skærebræt skal kraftedme ligge fast på bordet!, og en pande skal ikke have et lille tøsehåndtag!”

Gryderne i Holm-serien har en lidt anden form, end man normalvis ser, og de er emaljerede på indersiden.

”Stegefladerne skal være store, for man skal kunne sautere sin gullasch af, uden at kødet koger, og man skal kunne komme ned i gryden. Sådan er det!”.

Claus Holm har været rigtig meget med inde over Holm-serien og alle aspekterne af det.

”Når alt kommer til alt, er jeg jo bare en lille dreng fra det sydfynske, og at skabe min egen serie gryder og pander har været en drøm, jeg har haft i årevis, men som jeg ikke troede, ville gå i opfyldelse”.

Jeg vil have god kvalitet
Det har været utroligt vigtigt for Claus, at kvaliteten er i top.

”Folk køber en pande til 100 kr., og så kan de ikke forstå, at den bøjer. Ting til køkkenet skal have en kvalitet!”.

Tynde plastskærebræt gider han heller ikke have med at gøre. Men han er dog gået lidt på kompromis, så serien også rummer skærebræt, der ikke er massive, men som er til at løfte for de fleste.

”Vi har haft en super dialog, og det kunne jeg godt se, var nødvendigt”, siger Claus Holm med et smil, og han er, som med alt han gør, meget passioneret omkring Holm-serien.

Han bruger allerede nu selv serien i sit køkken, og han har vist tingene til kokkevenner og andre, der alle har været begejstrede.

”Det er en anderledes og grov serie, præcis som jeg havde lyst til at lave den. Og jeg er super stolt af den. Jeg er hård ved mine ting i et køkken – og det holder!”

Spørger man Claus Holm, hvad han synes, serien mangler, så lyder hans svar:

”Jeg kan næsten ikke komme på mere, den kan rumme, men skal der være noget, så kunne jeg godt tænke mig en jernpande. Jeg har været kok i 30 år, og min første jernpande har jeg endnu. Men jeg er i øvrigt sikker på, at selv om jeg ikke lige kan komme på udvidelser til serien, så skal der nok komme mange sjove ting til, for F&H har et super professionelt team bag. Faktisk var jeg fra begyndelsen tilfreds med en gryde pande og skærebræt, men det er blevet til en del mere. De har et super professionelt team bag serien”.

Ud over gryder og pander...
…kører Claus Holms karriere fint.

”Jeg laver masser af tv, jeg samarbejder med COOP om produkter, og jeg er i gang med et par kogebøger, så med Holm-serien, er jeg ved at være dér, hvor jeg skal være”, siger han med et smil.

I løbet af den kommende tid skal Claus Holm arbejde videre med at lancere produkter med COOP.

”Det er super spændende, og vi vil sende forbrugeren på nye smagsrejser til månen og tilbage igen”.

Samtidig er Claus i gang med to kogebøger. Den ene af mere traditionel karakter med masser af måltider. Den anden sætter, som han selv siger det, verden på den anden ende.

”Det er en madfortælling, hvor læseren skal lære at bruge sin indre kokkebasse. Der er ingen deciderede opskrifter, men fortællinger om lækre løg og smørstege frikadeller med spidskål. Fortællinger, der skal give læseren lyst til at gå hjem i køkkenet og forsøge…”, siger Claus Holm, der vil skabe en kogebog, hvor rummet og stemningen skaber maden.

”Jeg er ind imellem ude hos folk og lave mad, og mange har store fine kogebøger stående, hvorefter de siger ”Ja, man har jo tabt på forhånd!”, så er det sgu da ikke sjovt at lave mad. Vi skal til at tænke på en ny måde, vi skal gøre op med madstyling, vi skal ikke have kogebøger, men madfortællinger og godt grej, og vi skal vi tilbage til at kunne se det skønne i en æggemad på et bord med en smuk lysestage. Vi har så travlt, og vi skal være så tynde. Men hvad betyder det, at man laver 15 år længere, hvis man ikke har levet livet! Jeg magter det i hvert fald ikke mere”, lyder det fra Claus Holm. For ham handler det hele om kærlighed til smagen og til hverdagen.

Han ønsker at skabe lyst til hverdagen og lyst til livet gennem store smagsoplevelser, og i arbejdet med smagsudvikling og smagsoptimering søger Claus Holm derfor kompromisløst friske råvarer og det bedste værktøj.

Holm-serien er køkkenværktøj, der netop udstråler passionen for den gode mad og den gode oplevelse i køkkenet, og Claus Holm har personligt udvalgt, testet og godkendt hvert produkt, hver funktion og hver detalje.

Relateret indhold

18.04.2024Designbase.dk

Ny ungdomsuddannelse kan skaffe flere unge til erhvervsuddannelserne

17.04.2024Designbase.dk

Engros- og detailhandlen lægger an til blød landing

15.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Flot 79NORD-nyhed fra Morsø

15.04.2024Brix Design A/S

Sponseret

Forårets magi og skønhed inviterer til pinsefest

11.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Essensen af kvalitet fra HOLM

10.04.2024Witt

Sponseret

Bryg kaffe som de professionelle baristaer

08.04.2024Designbase.dk

Hamonoya er ny distributør for Patisse

01.04.2024Brix Design A/S

Sponseret

Lad foråret indbyde til skaldyrsfest

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023