Add this: 

Branchenyt

Jysk design- og møbelhus lukker

Efter 20 år som en fast del af butikslivet i og omkring Herning afvikler et kendt design- og møbelhus driften og lukker ned.

X-akt i Herning afvikler driften og holder ophørsudsalg fra lørdag den 28. april. Det fortæller salgs- og marketingchef Flemming Kjær Vibjerg i en video på butikkens Youtube-kanal, hvor han ligeledes forklarer at manglende indtjening gennem en periode på over fire år er den grundlæggende årsag til, at interiør- og møbelbutikken X-Akt afvikler driften.

”Jeg er meget ked af at skulle afvikle og lukke en forretning med mere end 20 år på bagen, der har været så dybt forankret i lokalmiljøet”, fortæller en åbenlyst berørt Flemming Kjær Vibjerg i videoen.

Han fortæller desuden, at historien om den butik X-akt er i dag, startede i 2014, hvor der blev rykket til større lokaler i Tjørring og fokuseret mere på møbler. På samme tid blev webshoppen åbnet. Han overtog ansvaret for driften af X-Akt i december 2017, og i stillingen som salg- og marketingchef igangsatte han flere konkrete tiltag både internt og eksternt, men som han selv beskriver det i videoen har det ikke været nok:

”Jeg har forsøgt at forbedre situationen sammen med mit team gennem en lang række forskellige initiativer, men i en stadig udfordret branche, hvor vi ikke hver gang har været det naturlige valg for vores potentielle kunder, så vurderer jeg, at det rigtige er at afvikle og lukke X-Akt”, fortæller Flemming Kjær Vibjerg, mens han også i videoen sørger for at takke medarbejderne, kunderne, leverandører, rådgivere og venner af huset.

Den endelige slutdato for X-Akt er endnu ikke fastlagt, men alle medarbejdere er opsagt i deres ansættelsesforhold, og der er lagt en aktivitetsplan for butikken de kommende måneder. 

Se hele videoen her