Det perfekte resultat på den professionelle måde

Rigtig mange forbrugere søger nu kvaliteten. De går op i, hvad der spises, og de betaler gerne for bedre madvarer. Derfor er Sous Vide-tilberedningen en herlig ting at kunne introducere for forretningens kunder.

OBH’s Sous Vide Gourmet Cooker er en nyhed, som butikkerne kan præsentere for de forbrugere, der har taget den nye mad- og køkkentrend til sig..

Hvor tit har man ikke siddet på en restaurant og tænkt, at det dog var utroligt så veltilberedt en bøf eller en steg har været, og ønsket at kunne gøre kunsten efter i sit eget køkken? Det kan man faktisk, for hemmeligheden bag restauranternes veltilberedte kød er, at rigtig mange professionelle kokke tilbereder kødet efter sous vide-metoden.

”Princippet i Sous Vide er, at maden tilberedes ved meget præcis temperatur. Rødt oksekød skal f.eks. være ca. 54-57 grader. Derfor giver det ikke mening at opvarme kødet i en 200 grader varm ovn, eller gennemstege på en glohed stegepande, der ødelægger en masse celler i kødet, når overfladen og de yderste lag af kødet kommer op på temperaturer langt over de ønskede fx 54 grader!”, fortæller Customer Marketing Manager, Ken Bloch-Frederiksen fra OBH Nordica, der også introducerer en Sous Vide Gourmet Cooker til privat brug. 

Med Sous Vide metoden får man et stykke kød, der er perfekt tilberedt hele vejen igennem. 

Kødet marineres og vakuumeres, for at beskytte det mod direkte kontakt med vandet(ved brug af vandbad), og for at holde på kødets naturlige saft. Efter vakuumpakningen varmebehandles madvaren i Sous Vide gryden. 

”Vandet i Sous Vide gryden bruges udelukkende som et medium til at overføre temperatur, og vakuumeringen beskytter kødet og gør, at man kan smagsgive kødet meget kraftigt, da kødet altid er i berøring med krydringen eller marinaden”, forklarer Ken Bloch-Frederiksen.

Da varme ligeledes mørner kødet, kan man faktisk ”forbedre” et dårligere stykke kød (fx en culotte) væsentligt ved at varmebehandle det over en længere periode. fx 10-12 timer. På denne måde vil en culottesteg blive mør, lækker og indbydende. 

En mørbrad, som i forvejen er mør, skal blot have mellem halvanden til to timer i Sous Vide gryden. 

Når kødet er færdigtilberedt i Sous Vide gryden, mangler man blot at lave kødets stegeskorpe. 

Ved bøffer kan dette ske på en glohed stegepande, mens man normalt vil benytte grillen i ovnen til at lave en stegeskorpe på en steg. Kødet skal have kortest mulig tid, således at stegeskorpen opstår på ydersiden. En bøf skal max. have 1 min på hver side. 

Kort fortalt: 

  • Kødet marineres og vakuumere
  • Maden tilberedes ved lav temperatur i Sous Vide gryden 
  • Kødet bliver tilberedt perfekt - hele vejen igennem 
  • Stegeskorpen skabes ved stegepande eller glohed ovn.

Relateret indhold

26.04.2024Designbase.dk

Detailhandlen forventer ikke længere prisfald

26.04.2024Designbase.dk

Nu skal du indberette din emballage for 2024: Sådan gør du

17.04.2024Witt

Sponseret

Espressokværnen til den kræsne kaffeelsker

15.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Flot 79NORD-nyhed fra Morsø

15.04.2024Brix Design A/S

Sponseret

Forårets magi og skønhed inviterer til pinsefest

11.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Essensen af kvalitet fra HOLM

10.04.2024Witt

Sponseret

Bryg kaffe som de professionelle baristaer

08.04.2024Designbase.dk

Hamonoya er ny distributør for Patisse

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023