Add this: 

Branchenyt

Dansk kunsthåndværk til Fodbold VM

Et dansk glaspusteri og snedkerværksted er blevet udvalgt til at lave vikingeskibsskulpturer til den amerikanske Tv-station Fox Sports’ VM-studie.

Glassmedjen og Snedkeriet Egeværk i Hundested er i øjeblikket ved at forme glasset og træet til tre helt særlige kunstværker, der skal med til VM i fodbold i Rusland til sommer. Nemlig tre vikingeskibsskulpturer skabt i træ og glas. Den nyhed bragte TV2 Lorry i sidste uge.

Møbelsnedkerparret Mette Bentzen og Lasse Kristensen fra Snedkeriet Egeværk har i samarbejde med Glassmedjen på Hundested Havn og glaspuster Andrew Brown gennem de sidste to år skabt de såkaldte GLASSKIBE.

Skibene, der består af et skrog i glas påsat en køl i egetræ er alle unikke og kræver enestående håndværk og præcision. Alt er håndlavet og glasskroget er mundblæst, hvorefter det slibes ved brug af en ældgammel italiensk slibemetode “Battuto”. Slibesporene drager paralleller til vikingernes planketræk. Så snart skibsskroget er færdigt, begynder et omhyggeligt samarbejde mellem glaskunstnerne og møbelsnedkerne og da hvert skrog er unikt, skal hver køl konstrueres derefter. Der udarbejdes grundige arbejdstegninger og kølen i egetræ tilpasses minutiøst. Det stærke træ bearbejdes med stor omhu, indtil det er silkeglat og passer perfekt til det slebne glasskrog. Når skibene er samlet, bliver de pudset og poleret en sidste gang.

Skibene er allerede populære og skal i 2018 vidt omkring til udstillinger og gallerier i Tyskland, Florida, Chicago og har netop været vist på Saatchi Gallery i London. Derudover har GLASSKIBE deres eget website samt eget hashtag på Instagram og det er netop her på Instagram at den amerikanske Tv-kanals studie-designer fandt frem til de unikke skibe.

De tre skibe, der i april skal afskibes fra Hundested skal pryde Fox Sports VM-studie i forbindelse med fodboldturneringen i Rusland til sommer. Tv-kanalen havde ved forrige VM over 90 mio. seere.

Fodbold VM i Rusland fløjtes i gang 14. juni 2018.

www.glasskibe.dk